Zaterdagavond mochten Joris Van Dingenen uit Herentals en z'n lief vrouwtje Xiao Ting in Brasserie De Repertoire Herentals komen genieten van de allerlekkerste gerechten.

Het sympathieke koppel was de winnaar van de Nnieuws-ThalsFM-wedstrijd van een diner voor 2 all in, in samenwerking met De Repertoire. 

Subliem diner vol verrassingen
Winnaar Joris Van Dingenen : 'Ik lees iedere dag de Nnieuws-krant. Ik vind er heel snel boeiende informatie over onze eigen regio. 

Ook m'n lieve Chinese vriendin Xiao Ting vond de diner en de bijpassende wijnen superlekker.   Dit restaurant verdient enkele sterren in de Guide Michelin.  Ook het personeel is hier perfect vriendelijk. 

Op het eerste zicht was de wijnkeuze verrassend: helemaal niet de klassieke combinaties maar ik laat me graag verrassen en bij het proeven bleek het telkens een voltreffer.

Bij de eendeborst werd een rosé van Syrah geschonken. Het is soms moeilijk een lekkere rose te vinden maar deze was bijzonder en hij paste uitstekend bij dit gerecht.

Bij lamsvlees hoort, volgens de literatuur, normaal een Bordeaux van Pauillac.  De geschonken wijn was een juweeltje : reeds 5 jaar oud maar nog steeds meer dan voldoende kracht om naast het lamsvlees te staan, een echte verrassing en een zeer mooie combinatie.

Conclusie: Margo & Joris weten verdraaid goed wijn en gerecht te combineren waarbij de gekozen wijnen niet meteen de (duurdere) klassiekers zijn, maar verrassende alternatieven uit de Nieuwe Wereld.

De gerechten zelf zijn ook bijzonder : een mengeling van Belgische klassiekers met een verrassend exotisch tintje zoals bijvoorbeeld de zachte kerriesaus die bij de eendeborst werd geserveerd. Je moet er maar op komen, maar het paste bijzonder goed.

Voeg daarbij nog de gezellige sfeer in de zaal en de prima bediening en dan verbaast het me niet dat De Repertoire regelmatig prijzen wegkaapt.

En ik was duidelijk niet de enige die er zo over dacht, het restaurant zat vol, wat in deze tijden niet vanzelfsprekend is'.

'Horeca Ambassadeur van België'
De Repertoire mag zich een jaar lang 'Horeca Ambassadeur van België' noemen. 'De Repertoire' kwam als grote winnaar uit de bus tijdens het nationale slotgala van de Belgische Horeca Awards 2012.

Op de foto : zaakvoerders Margo en Joris Wils samen met de gelukkige winnaars Joris Van Dingenen en z'n vriendin die samen in De Repertoire een gastronomische topavond beleefden.

Beeld Nnieuws.